Badanie bezpieczeństwa żywności Chiron
May 21, 2021
Bezpieczeństwo żywności jest obszarem skupiającym uwagę zarówno badaczy jak i jednostek urzędowej kontroli żywności. Firma Chiron oferuje wzorce do rutynowych analiz żywności, jak i linię wysokospecjalistycznych wzorców dla działów R&D. Wieloletnie doświadczenie producenta oraz materiały najwyższej jakości owocują uznaniem użytkowników i doskonałą reputacją w środowisku analitycznym.
Państwa uwadze proponujemy wzorce z następujących grup:
- składniki pokarmowe: lipidy, węglowodany, aminokwasy, witaminy,
- dodatki do żywności oraz alergeny: aromaty, barwniki, konserwanty,
- toksyny morskie, toksyny roślinne oraz inne toksyny naturalne,
- zanieczyszczenia opakowań żywności, takie jak: plastyfikatory (ftalany i adypiniany), zanieczyszczenia włókien z recyklingu,
- zanieczyszczenia środowiskowe w żywności, takie jak: PCFs, PCBs, PBDEs oraz pozostałe środki zmniejszające palność, pestycydy, WWA,
- zanieczyszczenia powstające podczas przetwarzania żywności, takie jak estry glicydylowe kwasów tłuszczowych i MCPD, akrylamid, WWA,
- wzorce przygotowywane na indywidualne zamówienie.
Zachęcamy do zapoznania się z ofertą firmy Chiron w zakresie bezpieczeństwa żywności Katalog produktów Food Safety oraz Broszura HQ Standards
Wdrożone rygorystyczne systemy zarządzania jakością i ryzykiem oraz uzyskane akredytacje ANAB ISO / IEC 17025 i ISO 17034 stanowią potwierdzenie kwalifikacji firmy Chiron.
Wzorce i certyfikowane materiały odniesienia do badań żywności znajdą Państwo także na stronie internetowej Tusnovics Instruments.