Barwniki, konserwanty, alergeny
Barwniki, konserwanty, alergeny
W ofercie firmy Tusnovics Instruments dostępne są materiały odniesienia dodatków do żywności, które objęte są ścisłą kontrolą (wiele z nich może być przyczyną wystąpienia np. reakcji alergicznych).
Barwniki: ponad 70 wzorców barwników, dostępnych w postaci czystej i w roztworze metanolowym np. tatrazyna, żółcień chinolinowa, azorubina, czerwień koszenilowa, czerwień Allura.
Konserwanty: materiały odniesienia substancji o właściwościach konserwujących, jak np. kwas benzoesowy, kwas sorbowy, azotan(V) potasu. Wzorce te dostępne są w postaci czystej.
Substancje słodzące: wzorce substancji słodzących (dostępne w postaci czystych substancji), często stosowane jako dodatek do żywności: aspartam, acesulfam K, cyklaminian sodu, sacharyna.
Alergeny: materiały odniesienia ponad 100 alergenów, dostępne w postaci czystej i w formie roztworów.